EXPO Conferința Internațională Meat & Milk 2015

În perioada 3-4 iunie 2015, CMC GRUP Broker de Asigurare, în calitate de partener EXPO Conferința Internațională Meat & Milk din Poiana Brașov, reprezentat de domnul Marius MAIER, director general, și Grigore CRISTEA, manager de grup, au susținut o prezentare privind managementul de risc..

Aflată la cea de-a patra ediție, Conferința Meat & Milk este locul de întâlnire al fermierilor, procesatorilor și specialiștilor din domeniul cărnii și laptelui, scopul acesteia fiind facilitarea schimbului de idei și opinii, identificarea oportunităților de dezvoltare și stabilirea de noi contacte de afaceri. Tematica din acest an a conferinței a fost „Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanță – priorități pentru ieșirea din impas”.

În calitate de speaker al conferinței, domnul Marius MAIER a susținut o prezentare în cadrul secțiunii comune din ziua a 2-a despre identificarea și gestionarea riscurilor, cu titlul „”Afacerile riscante vs riscurile afacerilor? Soluția: Inovarea și/sau retehnologizarea strategiei de gestiune a riscurilor”.

Printre subiectele abordate de domnul Marius MAIER se numără exemple practice din economia actuală, care arată că din 42 cele mai mari companii din țară cu operațiuni în domeniul carne și lapte, 12 au înregistrat rezultate brute sub formă de pierderi în anul 2013. Cele 12 companii însumează o cifră de afaceri de 4 miliarde lei, ceea ce reprezintă aproximativ 40 % din cifra de afaceri totală a celor 42 de companii analizate. Mai mult, în anul 2014, 96 % din cele 180 dosare de anchetă ale Consiliului Concurenței au fost confirmate de Instanța de Judecată, iar amenzile depășesc de cele mai multe ori un milion de euro.

Potrivit directorului general CMC GRUP Broker de Asigurare, cel mai mare risc al unei afaceri este de a suferi o pierdere care afectează continuitatea activității, cauzele putând fi multiple: calamități naturale, procese pierdute, neîncasarea unor sume considerabile aferente mărfurilor livrate sau serviciilor prestate sau chiar încasarea unei despăgubiri insuficiente ca urmare a unui program de asigurare incorect sau incomplet.

Mai multe detalii privind conferința se pot obține prin accesarea : http://www.meat-milk.ro/

Leave a Comment